luni, 31 martie 2014

Optimismul si fericirea pot fi molipsitoare

Se spune ca nu trebuie sa faci mare lucru pentru a atrage invidia celor din jur. Nu ca ai avea nevoie de asa ceva insa pura stare de fericire, de a te simti bine atrage privirile. Lumea se va intreba inevitabil ce se intampla cu tine. Insa asta nu poate fi decat de bine pentru ca optimismul, fericirea se pot invata. Iata cateva obiceiuri ale celor mai fericiti oameni:

  • Traiesc momentul. Pentru ca fiecare zi este o aventura, pentru ca nu vom sti ce ne asteapta a doua zi si mai cu seama ca nu ne dorim sa traim cu regretul de a nu fi facut un lucru; unii ar spune ca asta inseamna sa fii iresponsabil si sa nu te gandesti la viitor. Doar ca prezentul este ceea ce trebuie sa simti din plin. 
  • Invata sa spuna "Nu". Este o adevarata provocare insa cu fiecare nu pe care il spui unora iti spui tie un mare da. Pentru ca meriti si pentru ca nu poti fi un robot. Asta te va elibera de multiple aspecte si te va face sa nu te mai simti atat de incarcat emotional, fizic. 
  • Sa zambesti mai mult si celor rai. Un zambet nu te costa nimic. Mai cu seama pentru ca sa te incrunti inseamna sa iti pui la "treaba" peste 40 de muschi ai fetei insa sa zambesti inseamna sa iti folosesti doar 17 muschi chiar merita. 
  • Mai putine vorbe, mai multe fapte. Repeta motivationalul "eu pot" si aduna energia din tine. Daca te plangi prea mult vei ajunge sa faci mai putine insa incercand oarecum sa iti pacalesti mintea mai bine gandesti constructiv cum sa faci sa fie bine. 
Un om intelep va invata din greselile altora nu numai din cele proprii. Priveste in jur ca o oglinda si observa cum cei morocanosi au fete triste ce nu iti plac. De ce sa nu te bucuri de ce e frumos si sa traiesti fericit?! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.