miercuri, 5 februarie 2014

Fara tehnologie in favoarea socializarii- tu ai putea?

Am ajuns in punctul in care uitam de cei din jur pentru ca socializam la distanta. Avem telefoane inteligente care ne ajuta sa cumparam ce avem nevoie fara a ne deplasa la magazin, fara a interactiona cu oamenii din jur. Si totusi, in acest ritm ajungem sa nu ne mai vedem si sa comunicam numai online, sa ne izolam mai mult. Observand tendinta aceasta apare si o oportunitate si o idee de afacere. Se intampla in Romania, mai exact in Oradea acolo unde initiativa inseamna o provocare: uita de telefon sau laptop si savureaza astfel o cafea gratis.

Propunerea este una inspirata din strainatate acolo unde in multe localuri clientii sunt serviti boiereste doar daca sunt dispusi sa renunte la tehnologie pentru un moment si sa revina in lumea clasica de socializare. Acelasi lucru se intampla si in localul din Oradea, acolo unde sa iti lasi telefonul la bar ca si cand ai lasa haina la garderoba este musai. In schimb esti servit cu cafea una din partea casei.

Desi aparent banal pana la urma tine de o provocare pe care nu multi o trec. Pentru ca te gandesti la vecin, la prieteni, la parinti, la afaceri, la oricine ar putea sa te caute in acel moment si tu ai putea sa ratezi asta. Pentru ca suntem dependenti de astfel de forme de comunicare, pentru ca fara ele e ca si cand ai fi singur, pustiu si rupt de realitate. Sa pierzi o ocazie in care esti anuntat de un eveniment e ca si cand ai pierde puncte in planul social.

In egala masura uitam de ce este in jurul nostru. Pierdem zambete si momente in care am putea cunoaste langa noi alti si alti oameni cu care ne-am putea imprieteni. Mania tehnologiei ne-a adus aici si tine de fiecare dintre noi de a face un pas inapoi. Dispus?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.